Εκπαίδευση Σκύλου Βοηθού

Σκύλος Βοηθός με εκπαιδευτή στο super market

Τι είναι ο σκύλος βοηθός;

Ο σκύλος βοηθός δεν είναι ένας συνηθισμένος σκύλος – είναι ένας σκύλος ήρωας! Δουλεύει 24 ώρες το 24ωρο, 7 ήμερες την εβδομάδα και είναι ειδικά εκπαιδευμένος για να καλύψει τις ανάγκες του κάθε παιδιού ξεχωριστά. Αυτό που ξεχωρίζει το σκύλο βοηθό όμως, είναι η τρομερή του διαίσθηση για τις εναλλαγές στη διάθεση του παιδιού και η ικανότητα του μέσω της εκπαίδευσής του να λειτουργεί ως κατευναστικός παράγοντας για την αποφυγή μιας ενδεχόμενης κρίσης.

Ο σκύλος βοηθός έχει ελευθερη πρόσβαση παντού σύμφωνα με το Άρθρο 16 του Νόμου 3868 και καλύπτεται από την σχετική ευρωπαϊκή νομοθεσία

Όλοι οι σκύλοι του Friends for Life είναι καταχωρημένοι ηλεκτρονικά και έχουν τις προσωπικές τους ταυτότητες.

Σε τι οφελεί ένας σκύλος βοηθός

  • Ασφάλεια - Αυτοπεποίθηση

    Ο σκύλος-βοηθός με χειριστή πάντοτε τον γονέα, συνοδεύει το παιδί στις εξόδους του ελαχιστοποιώντας έτσι την εμφάνιση “meltdown” κρίσεων και τις τάσεις φυγής. Ανάλογα με την περίπτωση υπάρχουν και επιπρόσθετα οφέλη· για παράδειγμα έχει παρατηρηθεί δυνατότητα ομιλίας, αύξηση της αυτοπεποίθησης και αύξηση προσαρμοστικότητας σε καινούρια μέρη.

  • Κοινωνικοποίηση

    Μια βόλτα στα μαγαζιά, μετάβαση με τα δημόσια μέσα μεταφοράς ή ένα γεύμα έξω δεν είναι πλέον κάτι που θα δημιουργεί άγχος σε εσάς και το παιδί σας. Θα είναι τώρα πια μια ευκαιρία για το παιδί να απολαύσει μια ήρεμη βόλτα με τον σύντροφο σκύλο βοηθό του και ένα κίνητρο για την περαιτέρω κοινωνικοποίηση του παιδιού.

  • Ποιότητα Ζωής

    Με τον σκύλο βοηθό το παιδί έχει έναν αφοσιωμένο σύντροφο με τον οποίο μπορεί να επικοινωνεί και χωρίς την ανάγκη λόγου ή ακόμη και ένα κίνητρο για τη χρήση του λόγου. Έναν πιστό φίλο και προστάτη που θα βελτιώσει αισθητά την ποιότητα ζωής του.

Παιδί αγκαλιάζει σκύλο με αγάπη

Πώς γίνεται;

Το παιδί αφοσιώνεται στον σκύλο του μειώνοντας τα ερεθίσματα του περιβάλλοντος.

Όταν κι εάν το παιδί έχει τάσεις φυγής ο σκύλος βοηθός μέσω της ειδικής ζώνης ή backpack που το συνδέει με το παιδί θα το συγκρατήσει και θα λειτουργήσει ως άγκυρα ασφαλείας αποφεύγοντας άμεσα τον κίνδυνο.

Ο σκύλος-βοηθος δίνει στο παιδί την ευκαιρία να αφήσει το χέρι του γονέα στην διάρκεια της εξόδου τους, χαρίζοντάς του έτσι την αίσθηση ανεξαρτησίας και περηφάνιας που πηγαίνει τον σκύλο “μόνος” του βόλτα, ανεβάζοντάς του την αυτοπεποίθηση, κάτι που είναι πολύτιμο για κάθε παιδί.

Για να δείτε το μητρώο των σκύλων που έχει αυτή τη στιγμή στο δυναμικό της η σχολή σκύλων βοηθών «Friends for Life», καντε κλικ στο εικονίδιο παρακάτω. Για οποιαδήποτε πληροφορία για τους σκύλους μας, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ