Σκύλοι Βοηθοί με εκπαιδευτή σκύλων

Τάκης Πετρόπουλος

Εκπαιδευτής - Ιδιοκτήτης

Γεια σας,

λίγα λόγια για μένα:

  • Εκπαίδευση
  • Εθελοντισμός
  • Όραμα

Είμαι απόφοιτος του τμήματος Ζωικής Παραγωγής του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης. ενώ συμμετείχα και στο πρόγραμμα Erasmus της Κτηνιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου «University of Surrey» στην Αγγλία. Στη συνέχεια δοκίμασα τις γνώσεις μου στην πράξη, ως ασκούμενος στο Εκπαιδευτήριο «Greek dogs center». Μετεκπαιδεύτηκα και εξειδικεύτηκα στην εκπαίδευση σκύλων βοηθών, στη Μ.Κ.Ο. «My Canine Companion Service Dogs for Children with Autism» στο Cork της Ιρλανδίας, μια οργάνωση με την οποία συνεργάζομαι ακόμα.

Κάποιες από τις δραστηριότητες της καθημερινότητάς μου, από τις οποίες παίρνω μεγάλη χαρά και με κάνουν ιδιαίτερας υπερήφανο, είναι η εθελοντική συμμετοχή μου στο Σώμα Φίλων ΑμεΑ «Δράση για το κάτι άλλο», στο φιλοζωικό σωματείο «Σείριος» καθώς και στον Ο.Φ.Κ.Α.Θ ως εθελοντής Πολιτικής Προστασίας.

Από την πρώτη στιγμή που έμαθα για την ύπαρξη σκύλων βοηθών κατάλαβα ότι αυτό είναι το αντικείμενο με το οποίο θέλω να ασχοληθώ στη ζωή μου. Η συγκίνηση και η χαρά που αποκομίζω κάθε φορά που βλέπω έναν από τους σκύλους βοηθούς μου να κάνει τη ζωή ενός παιδιού καλύτερη, είναι για μένα η μεγαλύτερη ανταμοιβή. Οραματίζομαι έναν κόσμο όπου οι άνθρωποι θα αγκαλιάζουν τη διαφορετικότητα και όλοι μαζί θα μπορούμε να συμβιώνουμε, δείχνοντας κατανόηση στις διαφορετικές μας ανάγκες. Έναν κόσμο φτιαγμένο από όλους, για όλους.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ